Op 21 maart is de landelijke opschoondag. Op minstens 25 plekken in Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en Haarzuilens gaan mensen een ochtend aan de slag om de wijk schoon te maken. In Vleuten hebben zich al meer dan 50 deelnemers aangemeld.

Dit is daarvoor de beste tijd van het jaar. In de winter is veel vegetatie verdord en verteerd, je kunt nu goed zien wat er ligt. Binnenkort gaat alles weer groeien (echt, de regen en wind houden een keer op…) en dan is al het vuil minder goed te zien.

Supertof dat zoveel mensen zich al hebben aangemeld! Als je op deze kaart op de symbooltjes klikt, kun je zien waar en hoelaat mensen aan de gang gaan. Ook kun je je opgeven om mee te helpen. Bij de luidprekers gaat het om georganiseerde acties in Vleuten, De Meern en Groot Zandveld. (In Groot Zandveld wordt op vrijdag afval opgeruimd ipv zaterdag) Deze acties kunnen niet gezamenlijk doorgaan. Het blijft natuurlijk te hopen dat veel mensen een stukje gebied zelf schoonmaken. Handschoenen aan, vuilniszak mee en oprapen! Bij de bezems gaat het om mensen die een gebiedje schoonhouden. Dat gaat gewoon door, zolang iedereen naar buiten mag.