Groene plannen

Langs de vuurvlindersingel zijn, hoe kan het ook anders, vlinderstruiken geplaatst. Bewoners hebben de struiken en de andere planten aangevraagd via het initiatievenfonds. De eerste keer dat ze geplant werden, mislukte het jammerlijk: de ondergrond was niet goed. Daarna heeft de gemeente gezorgd dat de grond werd verbeterd, toen sloegen de planten wel goed aan. Toen de planten jong waren vroeg het veel aandacht met maaiwerk en ander klussen om te zorgen dat ze niet per ongeluk weg werden gemaaid. Inmiddels is alles goed aangeslagen en is het een prachtige singel geworden. De bewoners die destijds dit hebben aangevraagd, zijn nu samen met de gemeente bezig met een plan voor Groot Zandveld.

Bewoners van het Stobberakplantsoen willen hun buurt “ecologisch” vergroenen. Ze zien kansen voor struiken, bomen, bloeiende planten en leukere oevers. Ze willen het groen zó inrichten dat er meer vogels en insecten in hun buurt voedsel kunnen vinden, kunnen schuilen en verblijven.

 

Waar kunnen struiken geplant?

Waar kunnen struiken geplant?

Direct naar het filmpje van U in de wijk - klik hier! Een paar weken geleden vroegen we in dit blog waar struiken zouden kunnen komen. Inmiddels hebben we uit veel wijken leuke suggesties gehad! De plekken staan hier op de kaart. Voor het Máximapark kregen we de...

Nestkasten Waterwinschool

Nestkasten Waterwinschool

De Waterwinschool krijgt nestkasten voor koolmezen. Koolmezen eten jonge eikenprocessierupsen. Gemeente Utrecht hoopt dat deze rupsen zo minder overlast zullen geven.