Over ons

Kees Voogd gedecoreerd!

Kees voogd is jarenlang lid geweest van het platform. Als toxicoloog heeft hij sinds de bouw van Leidsche Rijn goed op gang kwam, eigenhandig de reuzenberenklauw bestreden. Het sap van deze plant veroorzaakt ernstige brandwonden die blijvende littekens achterlaten. Je kunt er blind van worden. Het sap is bovendien kankerverwekkend. Je wilt niet dat kinderen er een bal tussenuit halen.

Kees is jarenlang de wijk rondgefietst (ook wijken in Utrecht zelf, zoals Lunetten en de binnenstad) en heeft de plant overal diep (30 cm) uitgestoken. Daarna haalde hij een aantal jaren de zaailingen weg, tot er niets meer kiemde. Het zaad is maar een jaar of vijf kiemkrachtig. Voor deze inspanningen is hij bij de lintjesregen 2019 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.

De hele tekst van de toespraak staat hier: Toespraak voor Kees Voogd

We feliciteren hem van harte met deze zeer verdiende benoeming!

Natuurplatform Leidsche Rijn

Het natuurplatform Leidsche Rijn zet zich al tientallen jaren in voor de natuur en het milieu in Leidsche Rijn. Voor en tijdens de bouw hebben we veel overleg gehad met de gemeente over het water en het groen in de wijken. Vooral de waterstructuur is erg goed geslaagd, er zit echt schoon water in de sloten. Met veel vis en weinig prut of kroos.

Nu de bouw zijn voltooiing nadert verleggen we de koers. We willen met de inwoners zorgen voor goed beheer van het groen en voor een betere klimaatbestendigheid.

We hebben behoorlijk wat natuurkennis. Die delen we graag met inwoners die belangstelling hebben voor de natuur. Heb je suggesties, ideeën, vragen? Kom maar op! Onder de introductie van de platformleden (we hebben nog niet van iedereen een goede foto) staat ons contactformulier.

Tabe Tietema

Al jarenlang betrokken bij het platform en bij de vereniging landschapsbeheer Vleuten De Meern.

Ria Glas

Ria is een natuurliefhebber en actief lid van de Fietsersbond. Weet hoe de gemeentepolitiek werkt – altijd handig. Daarnaast leest ze al jaren alles wat los en vastzit over de natuur en weet er inmiddels het nodige van

 

Kees Koren

Cameraman en TV programmeur voor U in de wijk. Zet zich in voor de natuur in polder rijnenburg, mét de knotwilgen die er nu nog staan en een goede wandel- en fietsroute op de Ringkade. Voor goed natuur- en waterbeheer in het Meentpark, Mauritspark en de Oudenrijnsingel in De Meern.

Henk Diemer

Henk is een van de inwoners die destijds zorgde dat er een Meentpark tussen Strijkviertel en De Meern ligt. Met de Stichting Helihinder heeft hij zich ingezet om heliherrie in Leidsche Rijn te voorkomen.

Dries Klooster

Dries is de rustige kracht op de achtergrond. Hij brengt altijd wijze overwegingen in en als er iets gedaan moet worden is hij altijd van de partij.